About Dry Grasses

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Turkije
Regie
Nuri Bilge Ceylan
Lengte
197 minuten
Genre
drama
Cast
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Samet, een jonge leraar uit Istanbul, vertrekt naar een besneeuwd, afgelegen dorp in west-Anatolië om daar enkele jaren les te gaan geven. Tijdens de strenge winter worden Samet en zijn collega Kenan beschuldigd van ongepast gedrag door twee jonge leerlingen.

Tot zijn grote ergernis en frustratie is een van die leerlingen de 14-jarige Sevim, met wie Samet daarvoor een uitstekende band had. De beschuldiging zorgt ervoor dat de beide leraren elkaar steeds beter leren kennen. Ze ontmoeten Nuray, een leraar uit een nabijgelegen dorp die een terroristische aanslag heeft overleefd en een andere kijk op de wereld heeft. Met elkaar bespreken ze de mogelijkheden én beperkingen van hun levens in de afgelegen regio. Terwijl Kenan en Nuray langzaam verliefd worden, begint de competitieve Samet Nuray met andere ogen te bekijken. 

Na ‘The Wild Pear Tree’ en ‘Winter Sleep’ is Turkse regisseur Nuri Bilge Ceylan terug met dit lange karaktergedreven drama met ijzersterke dialogen. Uitstekend acteerwerk van de hele cast, waarbij hoofdrolspeler Deniz Celiloglu de rol van docent Kenan weergaloos vertolkt. 
Vanwege de lange speelduur vertonen we deze film met een pauze.

'About Dry Grasses' is vanaf donderdag 21 december te zien in het filmtheater. 

"Naar zingeving tastend meesterwerk"

de Volkskrant

"Meesterwerk over complexiteit van het leven"

Trouw

"Gelaagde filmroman met diepgaande thema's"

NRC Handelsblad