All Our Fears | Rainbow Night

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Polen
Regie
Lukasz Gutt, Lukasz Ronduda
Lengte
94 minuten
Genre
lhtb
Cast
Dawid Ogrodnik, Maria Maj, Andrzej Chyra
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Iedere maand organiseren we in samenwerking met stichting Gooi en Vecht Inclusief een Rainbow Night, waarin we de mooiste queer films vertonen met vooraf een korte inleiding. Na afloop is er mogelijkheid om met elkaar een drankje te drinken in onze foyer. In augustus staat het Poolse drama 'All Our Fears' op het programma. 

Daniel, een kunstenaar, komt van het platteland en groeide op binnen de structuren van de katholieke kerk. Zijn relatie met Olek vindt in het geheim plaats. De zelfmoord van een religieus, lesbisch meisje uit zijn dorp dwingt hem om te vechten voor tolerantie. Hij probeert de kleine gemeenschap te verenigen, maar iedereen keert hem de rug toe.

'All Our Fears' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. De hoofdpersoon van de film probeert zich te bevrijden van oppervlakkigheid. Hij behoort tot twee tegengestelde werelden (de katholieke kerk en de LHBTI- gemeenschap) en zou graag een brug willen slaan tussen deze twee werelden.Het veroorzaakt grote eenzaamheid. Zijn strijd leert ons beseffen dat de werkelijkheid veel paradoxaler en gecompliceerder is dan de onderdrukkende culturele tegenstellingen, waarbij elke afwijking van de norm wordt gestigmatiseerd en iedereen wordt gedisciplineerd die afdwaalt van de doctrine.