Als Uw Gat Maar Lacht

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Nederland
Regie
Dick Verdult
Lengte
93 minuten
Genre
zwarte komedie
Cast
Peter Fengler, Lola Koppen, Katrien van Beurden, Michiel Romeyn, Ekaterina Levental, Harun Bahasoean, Tim Teunissen, Chris Koolmees, Izah Hankammer, Karlijn de Groot, Luk Sponselee, Pedro Buschi
Jaar
2023
Vraag iemand mee

De familie Spijkerberg is absurd rijk, maar ook rijkelijk absurd. Het enige kind, de achteloos wrede Amy, zet een Kabuki-achtig theater op om zich te troosten en haar bevoorrecht bestaan schrijnend te portretteren. Deze bonte onderneming dreigt het liefdeloze huishouden te kannibaliseren. Acid-realisme met een muzikale ondertoon.

De familie Spijkerberg is absurd rijk, maar ook rijkelijk absurd. De dwaze, patserige vader verzamelt maquettes van historische gruweldaden. Moeder is een voormalige prima donna die zich verzet tegen haar wegkwijnen. Even bevoorrecht en achteloos wreed is hun dochter Amy, een opstandige maar ook enigszins teruggetrokken tiener met een scherpe pen. Om zich te troosten in haar geïsoleerd bestaan, zet Amy een Kabuki-achtig theater op. Dit dreigt het liefdeloze huishouden te kannibaliseren.

'Als Uw Gat Maar lacht' ('If Yes, Okay') van de Nederlandse beeldend kunstenaar en musicus Dick Verdult is een eigenzinnige zwarte komedie over de schaamteloze charmes van de superrijken, wier lachwekkende pogingen om hun lege levens betekenis te geven niet bepaald sympathiek, maar toch een tikje aandoenlijk zijn. Een film die niet terugdeinst voor overdaad en wansmaak; voor liefhebbers van kleurrijke, eigenzinnige cinema.