Astolfo | Vino e Cinema

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Italië
Regie
Gianni Di Gregorio
Lengte
97 minuten
Genre
komedie
Cast
Gianni Di Gregorio, Simone Colombari
Jaar
2023
Vraag iemand mee

In juli organiseren we onder de noemer Vino e Cinema drie zomerse, feestelijke vertoningen van nieuwe Italiaanse films met aansluitend een wijnproeverij in het filmtheater, georganiseerd door wijnwinkel Il Divino. Na de film staat er een heerlijke wijnproeverij met drie Italiaanse wijnen voor je klaar en kun je genieten van Italiaanse hapjes. 

Over de film
De goedhartige Astolfo, een gepensioneerde professor die uit zijn Romeinse appartement is gezet, besluit zijn intrek te nemen in een oud adellijk maar vervallen paleis, het laatste overblijfsel van zijn familiebezit in een afgelegen dorp in de Abruzzen. Hij is er al tientallen jaren niet meer is geweest. Bij aankomst blijkt er een zwerver te wonen en Astolfo besluit dat hij bij hem mag blijven wonen.
Maar daar blijft het niet bij, want al snel wordt het duo vergezeld door een gepensioneerde kok en een jonge klusjesman en koken ze met z'n vieren en spelen ze spelletjes. Wanneer zijn neef langskomt en hem voorstelt aan Stefania, een charmante en gulle vrouw van zijn eigen leeftijd, is Astolfo al snel verliefd en worstelt hij met zijn gevoelens. Aangemoedigd door zijn trouwe groep zet Astolfo een moedige stap en leert hij dat het nooit te laat is voor de liefde. De Italiaanse regisseur Gianni Di Gregorio is terug met zijn nieuwe film Astolfo, een zomerse romantische komedie. Di Gregorio debuteerde als regisseur met de film 'Pranzo di Ferragasto' (2008), waarin hij ook zelf de hoofdrol speelde. Deze film werd geselecteerd voor IFFR en was een groot succes in de bioscoop. Ook voor Astolfo schreef hij het scenario, regisseerde hij de film en nam als acteur de hoofdrol voor zijn rekening. Hij is te zien samen met actrice Stefania Sandrelli, die in 2005 op het Film festival van Venetië de Gouden Leeuw ontving voor haar oeuvre. Astolfo is genomineerd voor een David bij de David di Donatello Awards voor Best Original Screenplay.

Tickets
Tickets voor het Vino e Cinema arrangement kosten €28,50 / Cinevillers €17,50. Het is niet mogelijk om te reserveren voor deze voorstelling.