Before Sunrise | Happy Holidays

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Verenigde Staten, Oostenrijk, Frankrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Engels
Regie
Richard Linklater
Lengte
105 minuten
Genre
drama
Cast
Ethan Hawke, Julie Delpy
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Ter ere van de nieuwe tentoonstelling ‘Happy Holidays’ slaan we deze maand de handen ineen met Museum Hilversum. Onder dezelfde noemer brengen we drie fijne klassiekers over vakantie terug op onze filmdoeken: 'Les Vacances de Monsieur Hulot', 'Before Sunrise' en 'Roman Holiday'. 

Over de film
Tijdens een treinreis door Oostenrijk ontmoeten Jesse (Ethan Hawke) en Céline (Julie Delpy) elkaar. Zij is een Franse studente op weg naar Parijs, hij een Amerikaanse toerist die vanuit Wenen zal terugvliegen naar de Verenigde Staten. Hij nodigt haar uit eveneens in Wenen uit te stappen en hem tot zijn vertrek gezelschap te houden. Dit onconventionele romantische meesterwerk van Richard Linklater (‘Boyhood’) zit vol geweldige dialogen, de chemie tussen de beide hoofdrolspelers houdt je tot het einde aan het scherm gekluisterd. 

'Before Sunrise' is Engels gesproken en te zien met Engelse ondertiteling. 

Happy Holidays - Combiticket expositie en film
Deze zomer brengen we ter ere van de nieuwe tentoonstelling Happy Holidays in Museum Hilversum drie filmklassiekers terug naar onze filmzalen: 'Les Vacances de Monsieur Hulot', 'Before Sunrise' en 'Roman Holiday'. Voor deze voorstellingen is het mogelijk om een combiticket aan te schaffen waarmee je naast toegang tot de film ook de tentoonstelling in het museum kan bezoeken (wanneer je maar wil). Bovendien word je op je vertoon van je combiticket in het museum ontvangen met een kopje koffie. Het combiticket kost €18 / €9 voor Cinevillers. De tentoonstelling is nog tot 10 september te zien.

Inleiding 
Bij de eerste voorstelling van 'Les Vacances de Monsieur Hulot' op donderdag 27 juli geeft Fleur van Muiswinkel, directeur van Museum Hilversum, een inleiding over de tentoonstelling.