Cairo Conspiracy

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Zweden
Gesproken taal
Arabisch
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Tarik Saleh
Lengte
117 minuten
Genre
thriller
Cast
Tawfeek Barhom, Fares Fares, Mohammad Bakri
Jaar
2023
Vraag iemand mee

In 'Cairo Conspiracy' maken we kennis met Adam, die verstrikt raakt in een machtsstrijd binnen de religieuze en politieke elites van Egypte.

★★★★ ‘Een opmerkelijke spionagethriller die een verborgen wereld van gefluister, gekuip en gekonkel ontsluiert’ – NRC Handelsblad 
★★★★ ‘Regisseur Tarik Saleh koppelt politieke intriges aan eeuwenoude religieuze rituelen en liet zich inspireren door Umberto Eco's De naam van de roos’ – de Volkskrant 
★★★★ ‘Wat de film zo goed maakt, is de stille transformatie die Adam gaandeweg ondergaat’ – Trouw 

De nieuwe film van Tarik Saleh (The Nile Hilton Incident') is een spannende spionagethriller die een inkijkje geeft in een verborgen wereld.De eenvoudige vissersjongen Adam (Tawfeek Barhom) wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, baken van de soennitische islam. Als de grootimam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben. Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe grootimam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren.

'Cairo Conspiracy' werd bekroond voor het beste scenario op het Filmfestival van Cannes. De film is door Zweden (thuisland van regisseur Saleh) ingestuurd als Oscar®kandidaat voor Beste Buitenlandse Film.