Dag van de Korte Film 2023

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Diverse landen
Gesproken taal
Diverse talen
Ondertiteling
Engels
Regie
Diverse regisseurs
Lengte
84 minuten
Genre
drama
Cast
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Met een speciaal samengesteld filmprogramma wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem. 

De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om in Europa meer aandacht te geven aan korte films vieren we al een paar jaar De Dag van de Korte Film, op de kortste dag van het jaar, 21 december, zowel in Nederland als diverse Europese landen. En ook in ons eigen filmtheater! 

Let op: de films zijn Engels ondertiteld. 

Programma

When Doves Try (Thalia de Jong, NL 2022) documentaire, 3’ 
Borst pront vooruit, stoer rondstappen en schudden maar met die verendos. Maar lukt het deze duif om zijn beoogde liefdesgezel te imponeren?

Balcony Cacophony (Quentin Haberham, NL 2022) animatie, 7’
Een rijke dame en haar nieuwe buurman halen tijdens een burenruzie het bloed onder elkaars nagels vandaan. Creatief balkonspektakel leidt in deze korte animatie tot onvoorziene gevolgen.

Het optreden
(Claire Zhou, NL 2023) fictie, 20’ 
Wanneer de feestelijke Nieuwjaarsviering van de Chinese kerk nadert, wordt het voor koorzangeres Lin in dit korte drama steeds moeilijker om haar trans dochter voor de gemeenschap te verbergen.

Gleuf (Isis Mihrimah Cabolet, NL 2022) fictie, 17’
Innemende korte film over een in een isolement geraakte zeventigjarige vrouw. Wanneer ze in contact komt met een al even eenzame jongeman hervindt ze haar levenslust.

Lucid Dreaming (Emma Evelein, 2023) dans, 15’
Korte dansfilm waarin een meisje zich tijdens een treinrit verliest in de wereld van de onbekende man die tegenover haar zit. Onderweg worden ook andere passagiers betrokken bij deze ervaring.

Ik ben geen robot (Victoria Warmerdam, 2023) fictie 22’
Het is eigenlijk een formaliteit: het afvinken van de 'Ik ben geen robot'-controle tijdens een programma-update. Toch lukt het Lara maar niet haar computer te overtuigen dat ze een mens is. Het zou toch niet...