De Grote Regisseurs | Filmcursus

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Rudi de Boer
Lengte
90 minuten
Genre
filmcursus
Cast
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Op dinsdag 7 november start filmdocent Rudi de Boer met een nieuwe vierdelige filmcursus over de grote regisseurs uit de filmgeschiedenis. 

Wat maakt een Hitchcockfilm nu een typische Hitchcockfilm en welke kenmerken zien we steeds terug in de films van Stanley Kubrick? Wat maakt deze filmregisseurs zo interessant en in hoeverre belemmert filmstudio’s hun creativiteit? Welke filmmakers zijn duidelijk beïnvloed door andere regisseurs en hoe zien wij dat terug? Deze cursus gaat dieper in op het werk van een aantal belangrijke filmregisseurs.

Naast Alfred Hitchcock en Stanley Kubrick volgen we andere grote klassieke filmmakers als Akira Kurosawa en Federico Fellini die bepalend waren voor de filmgeschiedenis. Verder bekijken we ook naar de generaties daarna, denk aan 'moviebrats' als Steven Spielberg en Martin Scorsese. Ook regisseurs van de ‘videostore generation’ zoals Quentin Tarantino komen aan bod. Maar ook belangrijke vrouwelijke regisseurs nemen we onder de loep. Aan de hand van vele filmfragmenten wordt er dieper ingegaan op het werk van deze filmmakers en ontdekken wij hun ‘signature'. 

Data
Deel 1: Dinsdag 7 november - 19.30 uur - 21.00 uur - Hitchock en Kubrick
Deel 2: Dinsdag 14 november - 19.30 uur - 21.00 uur - Fellini en Scorsese
Deel 3: Dinsdag 21 november - 19.30 uur - 21.00 uur - Kurosawa en Spielberg
Deel 4: Dinsdag 28 november - 19.30 uur - 21.00 uur - Postmodernisten met oa Tarantino en vrouwelijke regisseurs met o.a. Sofia Coppola
 
Tickets
Het is alleen mogelijk om kaarten te kopen voor de filmcursus als geheel (alle 4 cursusdelen). Kaarten voor de cursus kosten €60, Cinevillers betalen een toeslag van €26,50. Met je ticket voor de eerste bijeenkomst op dinsdag 7 november kun je alle vier de cursusdelen bijwonen. 
Het is niet mogelijk om voor deze cursus te reserveren. 

Over filmdocent Rudi de Boer
Rudi de Boer deelt zijn passie voor film en biedt met veel liefde verdieping aan de filmbeleving. Hij is opgeleid als filmwetenschapper en houdt zowel van blockbusters als van obscure Franse arthousefilms: in elke film ziet hij wel iets waarover gefilosofeerd kan worden. Godard zei eens: “movielovers are sick people”. Rudi zelf spreekt juist van een gezonde verslaving. Wat hij zich afvraagt is hoe films, zich verhouden tot ons leven. Hij is zich gaan verdiepen in de geschiedenis van de film en andere filmculturen. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land. Daarnaast verzorgt hij al jaren nagesprekken met filmmakers en acteurs.