De man uit Rome – Voorpremière met Q&A

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Nederland
Regie
Jaap van Heusden
Lengte
107 minuten
Genre
drama
Cast
Raymond Thiry, Michele Riondino, Emma Bading, Marie Louise Stheins
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Op dinsdag 28 maart om 19.15 uur vertonen we een voorpremière van 'De man uit Rome'. Na afloop is regisseur Jaap van Heusden te gast voor een nagesprek en kun je hem vragen stellen over de film. 

Als de sceptische onderzoekspriester Filippo vanuit het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp komt om een huilend Mariabeeld te onderzoeken, botst hij hard met de getraumatiseerde dorpsgemeenschap, die zich vastklampt aan hun wonder.

De sceptische onderzoekspriester Filippo (37) komt in opdracht van het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Vastbesloten om het beeld te ontmaskeren, stuit hij op de grimmige dorpsgemeenschap, die diep getraumatiseerd blijkt en zich vastklampt aan hun wonder. Aangetrokken en ontregeld door de zwijgende Térèse (19) die de tranen ontdekte, raakt Filippo verwikkeld in het verdriet van het dorp en in een serie schijnbaar wonderlijke gebeurtenissen die zijn zekerheden over zijn roeping als priester en als mens onderuithalen.De man uit Rome is de vierde speelfilm van Jaap van Heusden (In Blue, De Nieuwe Wereld), die met zijn werk meerdere Gouden Kalveren en een Emmy won.