De man uit Rome

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands, Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Jaap van Heusden
Lengte
107 minuten
Genre
drama
Cast
Raymond Thiry, Michele Riondino, Emma Bading, Marie Louise Stheins
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Als de sceptische onderzoekspriester Filippo vanuit het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp komt om een huilend Mariabeeld te onderzoeken, botst hij hard met de getraumatiseerde dorpsgemeenschap, die zich vastklampt aan hun wonder.

★★★★ ‘Een intrigerende film’ – Trouw 
★★★★ ‘In de film vormen rouw, seksuele aantrekkingskracht, wensdenken en twijfel een intrigerende kluwen’ – NRC Handelsblad

De sceptische onderzoekspriester Filippo (37) komt in opdracht van het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Vastbesloten om het beeld te ontmaskeren, stuit hij op de grimmige dorpsgemeenschap, die diep getraumatiseerd blijkt en zich vastklampt aan hun wonder. Aangetrokken en ontregeld door de zwijgende Térèse (19) die de tranen ontdekte, raakt Filippo verwikkeld in het verdriet van het dorp en in een serie schijnbaar wonderlijke gebeurtenissen die zijn zekerheden over zijn roeping als priester en als mens onderuithalen.De man uit Rome is de vierde speelfilm van Jaap van Heusden (In Blue, De Nieuwe Wereld), die met zijn werk meerdere Gouden Kalveren en een Emmy won.

We vertonen diverse voorpremières van deze bijzondere nieuwe Nederlandse film: op dinsdag 28 maart in aanwezigheid van de regisseur (tickets), op donderdag 30 maart en op zaterdag 1 april. Vanaf 6 april is De man uit Rome dagelijks te zien.