Der Himmel über Berlin (1987) | Klassieker

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Duitsland, 1987
Gesproken taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Wim Wenders
Lengte
128 minuten
Genre
drama
Cast
Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Otto Sander
Jaar
2023
Vraag iemand mee

In het Berlijn van voor de val van de muur dwalen twee engelen, Damiel en Cassiel. Onzichtbaar voor de mensen waken ze al eeuwen over de stad en zijn ze getuige van het menselijk getob. Waar nodig verlichten ze de pijn. Te zien ter ere van de nieuwe film van Wim Wenders ('Perfect Days'). 

Twee engelen observeren sinds het begin der tijden hoe de schepping zich ontvouwt. De standplaats van Damiel (Ganz) en Cassiel (Sander) is Berlijn, waar ze vrijuit naar de gedachten van de inwoners kunnen luisteren. Op een dag besluit Damiel dat observeren niet langer genoeg is, hij wil, als sterfelijk wezen, deelnemen aan het leven. Wanneer hij een circusacrobate ontmoet, beseft hij dat hij liever als mens van vlees en bloed wil leven. 

Met visueel verbluffende beelden van Berlijn, voor de val van De Muur, vertelt Wenders (‘Der Amerikanische Freund’, ‘Paris, Texas’) een prachtig, filosofisch verhaal vol melancholie en vervreemding. Wenders ontving voor ‘Der Himmel über Berlin’ de regieprijs in Cannes.
Ter ere van de première van 'Perfect Days', de nieuwe film van Wim Wenders, brengen we zijn prachtige, fantasierijke film ‘Der Himmel über Berlin’ ('Wings of Desire') uit 1987 nog een keer terug naar onze filmzaal.