Don Quichot | ROH 23/24

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Lengte
210 minuten
Genre
ballet
Cast
Jaar
2023
Vraag iemand mee

De uiterst komische en scherpzinnige productie van Carlos Acosta, met een uitbundige choreografie vol bravoure, brengt de gloed en de romantiek van de klassieke roman van Cervantes tot leven.

Don Quichot, gebaseerd op de epische roman met dezelfde titel van Miguel de Cervantes, vertelt de avonturen van de excentrieke edelman Don Quichot en zijn trouwe dienaar Sancho Panza, die proberen een levenslustig jong stel, Kitri en Basilio, bij elkaar te brengen. Dit energieke 19e-eeuwse ballet wordt vol enthousiasme uitgevoerd op de levendige partituur van Ludwig Minkus waarin de solisten van The Royal Ballet hun virtuositeit kunnen laten zien. De tien jaar geleden voor The Royal Ballet gecreëerde bruisende productie van Carlos Acosta, met de karaktervolle ontwerpen van Tim Hatley, brengt de gloed en de romantiek van de klassieke roman van Cervantes tot leven.

De live-voorstelling van 'Don Quichot' vindt plaats op dinsdag 7 november 2023, 20.15 uur. Bij de live-voorstelling wordt u feestelijk ontvangen met een glaasje bubbels. 
De encore vindt plaats op zondag 12 november 2023, 14.00 uur.

Tickets live: €17,50 / Cineville €9
Tickets encore: €15 / Cineville €7