Estación Catorce

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Mexico
Gesproken taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Diana Cardozo
Lengte
87 minuten
Genre
drama
Cast
José Antonio Becerril, Yoshira Escárrega
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Door de hechte relatie tussen een vader die volhardt in het aanbieden van wat hij denkt dat het beste is voor zijn zoon, doet Estación Catorce in veel opzichten denken aan de onsterfelijke fietsendief uit Ladri di biciclette van Vittorio de Sica uit 1948.

★★★★ ‘Als zevenjarige opgroeien tussen het Mexicaanse narcogeweld’ – NRC Handelsblad 
‘Cardozo weet de kinderwereld, en het verlies van de zorgeloosheid daarvan, volstrekt natuurlijk te vangen’ – Het Parool

Geen enkele trein stopt nog op Estación Catorce, in San Luis Potosí, Mexico, hoewel er elke dag goederentreinen voorbij denderen over de spoorlijn die het dorpje in tweeën deelt. De kleine Luis, 7 jaar, woont er met zijn ouders, broertjes, zusje en zijn grootmoeder. Estación Catorce dompelt ons geleidelijk onder in de wereld van Luis en gebruikt zijn onwetendheid en nieuwsgierigheid om niet alleen vragen te stellen over de opvoeding van kinderen, maar vooral over hoe we verwachten dat kinderen zich perfect gedragen als de volwassenen om hen heen het tegenovergestelde doen. Door de hechte relatie tussen een vader die volhardt in het aanbieden van wat hij denkt dat het beste is voor zijn zoon, doet Estación Catorce in veel opzichten denken aan de onsterfelijke fietsendief uit Ladri di biciclette van Vittorio de Sica uit 1948.