Fight Club (1999) | Klassieker

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Verenigde Staten
Gesproken taal
Engels
Regie
David Fincher
Lengte
139 minuten
Genre
thriller
Cast
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Ter ere van de première van David Finchers nieuwe film 'The Killer' halen we zijn meesterlijke klassieker 'Fight Club' terug naar onze filmzalen!

"Mischief. Mayhem. Soap."

Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert (Edward Norton), lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' Hij neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen.
Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer (Helena Bonham-Carter). Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden (Brad Pitt), een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden. Samen starten ze een 'Fight Club' en storten ze steeds verder de afgrond in. 

We vertonen 'Fight Club' met Nederlandse ondertiteling.