Fumer fait tousser | Previously Unreleased

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Frankrijk
Regie
Quentin Dupieux
Lengte
77 minuten
Genre
komedie
Cast
Anaïs Demoustier, Gilles Lellouche, Vincent Lacoste
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Hilarische superheldenparodie van absurdist-filmmaker Dupieux over een dominante marionettenrat en zijn bende gewelddadige, losgeslagen superhelden Tobacco Force.

★★★★ ‘Het zalig onzinnige ‘Fumer fait tousser’ zit vol niet ter zake doende omwegen, charmant debiele dialogen en virtuoze huis-tuin-en-keuken-splatterhorror’ – de Volkskrant 

Hilarische superheldenparodie van absurdist-filmmaker Dupieux over een dominante marionettenrat en zijn bende gewelddadige, losgeslagen superhelden Tobacco Force. Wanneer het noodlot plotseling toeslaat, wie kan de wereld dan beter redden? Quentin Dupieux (Deerskin, Mandibules) is de koning van de nonsens. Hij stopte zijn komedie vol met verwijzingen naar het verleden. Hij maakte naar eigen zeggen "onder het mom van een parodie-farce een film over de crisis die onze planeet doormaakt". Maar niet getreurd: "Gelukkig voor het moreel van de toeschouwers, is Fumer fait couser (Smoking Causes Coughing) onbeduidend amusement, zonder een moraal op te leggen." Een film dus die net zo belachelijk is als geestig, een aansporing om het leven niet al te serieus te nemen. De film is zowel Nederlands als Engels ondertiteld beschikbaar.