Geographies of Solitude

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Canada
Regie
Jacquelyn Mills
Lengte
103 minuten
Genre
documentaire
Cast
Zoe Lucas
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Een film die zich afspeelt op een piepklein eiland midden in de Atlantische Oceaan, waar een vrouw al meer dan 40 jaar afgezonderd woont. Een portret van een eiland als een levend wezen, met betoverende beelden en verbluffend geluid.

In de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Nova Scotia, Canada ligt Sable Island. Een kleine oase. Hier vind je verwilderde paarden, kleurrijke vogels en talloze zeehonden, samen met Zoe Lund, die hier al decennialang in afzondering leeft. Gefascineerd door de magie van Sable Island is ze nooit meer weggegaan.

"Zelfs na 40 jaar blijf ik momenten van ongelooflijke verwondering ervaren!". Zoe Lund observeert met religieuze toewijding elk detail van het eilandleven, van de paarden tot het kleinste insect. Ze deelt vol passie hoe de dood van een paard leidt tot een uitbarsting van nieuw leven en voedsel voor toekomstige generaties. Ze verzamelt aangespoeld afval en classificeert het in verbijsterend specifieke categorieën en hoeveelheden. Het resultaat is een vervreemdende en wonderbaarlijke schoonheid. Regisseur Jacquelyn Mills deelt een buitengewoon esthetisch gevoel met Zoe Lund. Ze experimenteert met film ontwikkeld in zeewier, belicht onder een prachtige sterrenhemel. Speciale contactmicrofoons vangen geluiden op van een mier die loopt en een kruipende slak - "muziek gemaakt door Sable Island's bewoners".

Mills benadert Zoe Lund en het eiland met dezelfde bewondering als waarmee Zoe Lund het leven op het eiland benadert. 'Geographies of Solitude' is een film over een mysterieuze plek vol natuurlijke schoonheid. Het combineert perfecte natuurfilmbeelden met een betoverende wereld waarin je wordt ondergedompeld; door zijn wonderschone beelden en de intieme, overweldigende geluiden van de beestjes, het gras wat klinkt als “being in a green ocean”, het spookachtige huilen van de zeehonden en de altijd aanwezige wind.

“We will never love nor save what we do not experience as sacred. (…) en “live lightly on the earth, and with love” aldus Jacquelyn Mills in Screen International over het maken van deze film.