Het Smelt | Boek & Film

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
België, Nederland
Regie
Veerle Baetens
Lengte
111 minuten
Genre
boekverfilming
Cast
Charlotte de Bruyne, Rosa Marchant
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Op donderdag 2 november organiseren we in samenwerking met Bibliotheek Hilversum en Libris Voorhoeve een nieuwe editie van Boek & Film rondom de film Het Smelt, naar de bestseller van Lize Spit. 

Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten.

Voorafgaand aan de film verzorgt Bibliotheek Hilversum een inleiding. 

Eva worstelt met menselijke connectie. Ze is vervreemd van haar ouders en nu haar jongere zus gaat verhuizen, is ze al helemaal eenzaam. Wanneer ze een bericht op social media ziet waarin de herdenking van een lang geleden overleden vriend wordt aangekondigd, brengt dat haar terug naar de zomer waarin ze dertien jaar oud was. Die zomervakantie bracht ze door als derde musketier met twee wat oudere jongens. Ze speelden een raadselspel met plaatselijke meisjes, met een schokkende afloop. Eva besluit terug te keren naar haar geboortedorp om de zomer die haar leven voor altijd veranderde achter zich te laten. Het Smelt is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit.