Het Smelt + nagesprek regisseur Veerle Baetens

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
België, Nederland
Regie
Veerle Baetens
Lengte
111 minuten
Genre
boekverfilming
Cast
Charlotte de Bruyne, Rosa Marchant
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Iedere woensdagavond zie je bij ons een voorpremière van een nieuwe film voor maar €7,50. Woensdag 1 november: Het Smelt, de boekverfilming van de gelijknamige bestseller van Lize Spit, met na afloop een nagesprek met regisseur en actrice Veerle Baetens. 

Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit.

Eva worstelt met menselijke connectie. Ze is vervreemd van haar ouders en nu haar jongere zus gaat verhuizen, is ze al helemaal eenzaam. Wanneer ze een bericht op social media ziet waarin de herdenking van een lang geleden overleden vriend wordt aangekondigd, brengt dat haar terug naar de zomer waarin ze dertien jaar oud was. Die zomervakantie bracht ze door als derde musketier met twee wat oudere jongens. Ze speelden een raadselspel met plaatselijke meisjes, met een schokkende afloop. Eva besluit terug te keren naar haar geboortedorp om de zomer die haar leven voor altijd veranderde achter zich te laten. Het Smelt is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit.

Nagesprek

Op woensdag 1 november om 19.00 uur is regisseur Veerle Baetens te gast voor een nagesprek na afloop van de voorstelling.