Hilversum in Gesprek met Paulien Cornelisse

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Regie
Hilversum in Gesprek met Paulien Cornelisse
Lengte
60 minuten
Genre
talkshow
Cast
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Op dinsdag 30 mei om 19.30 uur is Paulien Cornelisse te gast in ons filmtheater bij onze maandelijkse talkshow Hilversum in Gesprek. Aansluitend vertonen we haar keuzefilm: 'Groundhog Day'. Paulien wordt geïnterviewd door Cisca Dresselhuys.

Paulien Cornelisse is schrijver en cabaretier. Met haar theaterwerk won ze de Neerlands Hoop en werd ze genomineerd voor de Poelifinario. 
Haar eerste boek heette Taal is zeg maar echt mijn ding, en daarna volgden andere boeken; over taal, over Japan, en ook over een cavia die op kantoor werkt (De verwarde cavia). Voor haar schrijfwerk ontving ze de Tollensprijs, en werd verschillende malen genomineerd voor de NS Publieksprijs. 

Naast boeken schrijft Paulien columns, die drie keer per week op de voorpagina van de Volkskrant verschijnen. Ook schreef ze het libretto voor Operetta Land, een productie van Steef de Jong en De Nationale Opera. Dan is er nog het overige werk: voor de VPRO maakte Paulien twee documentaireseries over Japan, getiteld 'Tokidoki'. Met Micha Wertheim richtte ze Echt Gebeurd op, een maandelijkse verhalenmiddag (en een wekelijkse podcast). Tot slot is er de Paulien Cornelisse Podcast, waarin ze een aantal van haar boeken heeft voorgelezen, voor mensen die liever luisteren dan lezen.   
 
Wil je zowel de talkshow als de film bijwonen? Klik dan hier om een voordelig combiticket (€18,50) aan te schaffen.