Iftar Special: Mijn Vader de Expat x Young Hilversummers

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Nederland
Regie
Abdelkarim El-Fassi
Lengte
55 minuten
Genre
documentaire
Cast
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Op donderdag 20 april om 18.45 uur presenteren we in samenwerking met Young Hilversummers een eenmalige vertoning van de documentaire 'Mijn Vader de Expat'. Na afloop is het mogelijk met elkaar een iftar (maaltijd) te eten. 

Ali kwam ooit gewoon als gastarbeider naar Nederland, maar in de ogen van zijn zoon is hij een pionier. Zijn zoon Abdelkarim El-Fassi interviewt zijn vader over het heden en de toekomst. Dit interview wordt gehouden tijdens een rit langs de kust van Marokko in een oude oranje Renault 4. Hier kijkt Ali terug op een geslaagd leven. Nu hij niet langer gast noch arbeider is, passeren alledaagse levensvragen de revue. Wel of niet emigreren? Wat verwacht hij van zijn kinderen? Hoe is zijn band met Nederland? Wat zijn de dromen en angsten? Terwijl zijn vader hem de kunst van het thee schenken nog eens uitlegt, probeert Abdelkarim zijn suikerzieke vader over te halen om te minderen met suiker en zoetigheid.

Tickets voor deze speciale voorstelling inclusief iftar maaltijd kosten €7,50. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang met het bestellen van een ticket. Het is niet mogelijk om voor deze voorstelling telefonisch te reserveren. 

Het precieze zaalprogramma van deze voorstelling wordt later bekend gemaakt op deze pagina.