Il sol dell’avvenire | Vino e Cinema

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Italië
Regie
Nanni Moretti
Lengte
95 minuten
Genre
komedie
Cast
Nanni Moretti, Mathieu Amalric, Margherita Buy
Jaar
2023
Vraag iemand mee

In juli organiseren we onder de noemer Vino e Cinema drie zomerse, feestelijke vertoningen van nieuwe Italiaanse films met aansluitend een wijnproeverij in het filmtheater, georganiseerd door wijnwinkel Il Divino. Na de film staat er een heerlijke wijnproeverij met drie Italiaanse wijnen voor je klaar en kun je genieten van Italiaanse hapjes. 


Over de film

Met 'Il sol dell'avvenire' keert regisseur, schrijver en acteur Nanni Moretti ('Caro Diario', 'Mia Madre') terug naar zijn grote liefdes: Rome en cinema. Moretti speelt zelf een filmregisseur die worstelt met zijn relaties en de productie van zijn nieuwste film

De film springt heen en weer tussen heden en verleden, en fantasie en realiteit. Dit Italiaanse, bitterzoete drama is schitterend vormgegeven en één van Moretti’s meest persoonlijke films tot nu toe.

In Rome, in de legendarische Cinecittà studio’s, zijn de opnames van Giovanni’s (Nanni Moretti) nieuwste film begonnen. Terwijl hij zijn acteurs tevreden moet houden én circusolifanten moet regisseren, heeft Giovanni ook moeite om zijn huwelijk met producente Paola (Margherita Buy) te redden. Politiek, liefde en een kleurrijk circus strijden om zijn aandacht, zowel op de set als daarbuiten. Moretti werkt opnieuw samen met actrice Margherita Buy ('Mia Madre'). Acteur Mathieu Amalric ('The French Dispatch') is hilarisch als enthousiaste, maar louche Franse coproducent. Il sol dell'avvenire werd geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Cannes.

‘A multi-layered love letter to filmmaking in the age of streaming giants' (Variety).

Tickets
Tickets voor het Vino e Cinema arrangement kosten €28,50 - Cinevillers €17,50. Het is niet mogelijk om te reserveren voor deze voorstelling.