In the Court of the Crimson King | Filmfestival Hilversum

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Regie
Toby Amies
Lengte
85 minuten
Genre
muziek
Cast
Toby Amies, Bill Bruford
Jaar
2022
Vraag iemand mee

Laat virtuoze jazzmusici los op klassieke muziektheorie en je krijgt de band King Crimson, wiens baanbrekende prog-album In the Court of the Crimson King genieën als Kanye West, Kurt Cobain en Tool inspireerde.

Documentaire over de legendarische progressieve rockband King Crimson. Wat begon als een traditionele documentaire over de band ter ere van het 50-jarig jubileum, werd uiteindelijk een diepgaand verhaal over tijd, de dood, familie en de kracht van muziek om levens te veranderen - maar dan met humor. King Crimson is een band waar mensen letterlijk dolgraag bij willen horen.

'In the Court of the Crimson King' is een zwart komische film voor iedereen die zich afvraagt of het de moeite waard is om alles op te offeren voor een enkel moment van transcendentie. Al meer dan 50 jaar leidt Robert Fripp, ook beroemd om zijn werk met David Bowie en Brian Eno, een unieke creatieve omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid samenspannen om het uiterste te eisen van de bandleden die alleen worden verlicht door het applaus van een publiek, doch wiens aanbidding echter dreigt hun leven nog moeilijker te maken. Het is een bevredigende en gevaarlijke omgeving waarin het buitengewone mogelijk is, niets zeker is en niet iedereen ongeschonden overleeft.
 
Let op: te zien tijdens het Filmfestival in onze tijdelijke vierde zaal: een Filmcontainer op het Herenplein - een unieke ervaring voor maximaal 15 personen.