Keuzefilm Cornald Maas: Magnolia (35mm vertoning)

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Verenigde Staten
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Paul Thomas Anderson
Lengte
188 minuten
Genre
drama
Cast
Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, William H. Macy
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Op dinsdag 18 april vertonen we de keuzefilm van Cornald Maas, 'Magnolia' van regisseur Paul Thomas Anderson, op 35mm. 

Speciaal voor deze vertoning heeft de analoge filmprojector van het filmtheater een uitgebreide onderhoudsbeurt gekregen.

Tom Cruise speelt in 'Magnolia' de beste rol uit zijn carrière, als een goeroe die zijn macho-filosofie over het temmen van vrouwen verkoopt onder de slogan 'Verleid en vernietig!'. 

De film speelt zich af gedurende 24 uur waar hij en acht andere onderling verbonden hoofdrolspelers op zoek zijn naar geluk, maar moeite hebben om contact te maken. Allemaal proberen ze in het reine te komen met hun verleden.
Toeval speelt een grote rol zoals de prelude van vreemde maar waargebeurde voorvallen die plaatsvonden in 1911, 1958 en het begin van de jaren tachtig – een onweerstaanbaar begin, met jazzy visuals en filmische flair gebracht.|

Regisseur Paul Thomas Anderson vertelde in interviews zich bij de constructie van zijn film te hebben laten beïnvloeden door songs van The Beatles, wat de symfonische vorm van Magnolia verklaart. Magnolia mondt zelfs bijna uit in een musical, als de personages, op de bodem van de put, elk zachtjes dezelfde regels zingen: 'It's not going to stop, when you wise up'.

We vertonen 'Magnolia' na dinsdag 18 april nog twee keer op 35 millimeter: op zaterdag 29 april en zondag 7 mei: klik hier voor meer informatie en tickets.