Kiddo (9+)

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Nederland
Regie
Zara Dwinger
Lengte
90 minuten
Genre
familiefilm
Cast
Frieda Barnhard, Rosa van Leeuwen
Jaar
2023
Vraag iemand mee

De 11-jarige Lu woont in een pleeggezin wanneer haar lang afwezige moeder Karina onverwachts opduikt. Klaar om weer haar moeder te zijn, neemt ze haar Lu mee op een avontuurlijke roadtrip in haar afgeragde sportwagen, helemaal naar Polen.

Op zondag 16 juli om 14.00 uur organiseren we in samenwerking met kinderfilmfestival Cinekid een speciale voorstelling van 'Kiddo' met vooraf een quiz en voorfilm met cast en crew, en achteraf een nagesprek met een moderator. Klik hier om tickets te kopen voor deze speciale voorstelling. 

De 11-jarige Lu woont in een pleeggezin en droomt ervan om haar lang afwezige moeder Karina weer te zien. Naar het schijnt leeft ze als een ware filmster in Hollywood - ze doet zelfs haar eigen stunts. Als Karina onverwachts opduikt neemt ze Lu, zonder dat haar pleeggezin dat weet, mee op een avontuurlijke roadtrip in haar afgeragde sportwagen. Ze gaan naar Lu’s oma, helemaal in Polen, om een stapel geld op te halen die Karina daar jaren eerder heeft verstopt. Zo kunnen ze opnieuw beginnen en voor altijd samen zijn, belooft Karina. Het wordt een spannende en opwindende rit, want Karina’s levensmotto is ‘alles of niets’. Maar gaandeweg beseft Lu dat ‘gewoon een beetje’ ook al heel fijn kan zijn.

'Kiddo' is de debuutspeelfilm van Zara Dwinger en ging in wereldpremière tijdens het filmfestival van Berlijn. Met een knipoog naar het lovers-on-the-run genre biedt Kiddo een fris perspectief op het leven van een imperfecte ouder en het beschermen van je eigen grenzen als kind.

Omdat deze originele jeugdfilm het verdient om ook door volwassenen gezien te worden vertonen we 'Kiddo' op donderdag 13 juli ook in de avond, om 18.30 uur.