Killers of the Flower Moon | Boek & Film

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Verenigde Staten, Frankrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Martin Scorsese
Lengte
206 minuten
Genre
boekverfilming
Cast
Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Brendan Fraser, Jesse Plemons, John Lithgow
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Op donderdag 19 oktober organiseren we weer een editie van Boek & Film bij de nieuwe film van Martin Scorsese. Bibliotheek Hilversum zorgt voor een inleiding, boekhandel Libris Voorhoeve is aanwezig met een boekentafel. 

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. 'Killers of the Flower Moon' is een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone).

De film kent tevens rollen voor Robert De Niro en Jesse Plemons en werd geregisseerd door Oscarwinnaar Martin Scorsese naar een scenario van Eric Roth en Martin Scorsese, gebaseerd op de bestseller van David Grann.
 
Klik hier om naar de  reguliere voorstellingen van 'Killers of the Flower Moon' te gaan. 
 
Vanwege de lange speelduur vertonen we deze film met een pauze.