Klassieker | Magnolia (35 millimeter screening)

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Verenigde Staten
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Paul Thomas Anderson
Lengte
188 minuten
Genre
drama
Cast
Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, William H. Macy
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Vanaf dinsdag 18 april brengen we 'Magnolia', het meesterwerk van Paul Thomas Anderson uit 1999, terug in onze filmzalen voor drie speciale vertoningen van 35 millimeter. Speciaal voor deze vertoningen heeft de analoge filmprojector van het filmtheater een flinke onderhoudsbeurt gekregen, zodat je bij ons kunt komen genieten van een 'ouderwetse' 35 millimeter vertoning van deze film!

Tom Cruise speelt in 'Magnolia' de beste rol uit zijn carrière, als een goeroe die zijn macho-filosofie over het temmen van vrouwen verkoopt onder de slogan 'Verleid en vernietig!'. 

De film speelt zich af gedurende 24 uur waar hij en acht andere onderling verbonden hoofdrolspelers op zoek zijn naar geluk, maar moeite hebben om contact te maken. Allemaal proberen ze in het reine te komen met hun verleden.
Toeval speelt een grote rol zoals de prelude van vreemde maar waargebeurde voorvallen die plaatsvonden in 1911, 1958 en het begin van de jaren tachtig – een onweerstaanbaar begin, met jazzy visuals en filmische flair gebracht.|

Regisseur Paul Thomas Anderson vertelde in interviews zich bij de constructie van zijn film te hebben laten beïnvloeden door songs van The Beatles, wat de symfonische vorm van Magnolia verklaart. Magnolia mondt zelfs bijna uit in een musical, als de personages, op de bodem van de put, elk zachtjes dezelfde regels zingen: 'It's not going to stop, when you wise up'.