Le Pot-Au-Feu

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
VS
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Trần Anh Hùng
Lengte
135 minuten
Genre
drama
Cast
Benoît Magimel, Juliette Binoche
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Een zintuigelijk kostuumdrama dat zich afspeelt in het 19e-eeuwse Frankrijk en gaat over de ontluikende romance tussen de kokkin Eugenie (Juliette Binoche) en de fijnproever Dodin (Benoît Magimel).

Frankrijk, 1885: Eugénie werkt al twintig jaar als chef voor de beroemde restauranteigenaar Dodin. Jarenlang brengen de twee samen tijd door in de keuken om hun gerechten te perfectioneren; er bloeit een bijzondere liefde op. De gedeelde liefde en passie voor het culinair hoogst haalbare vertaalt zich naar heerlijke, exclusieve gerechten die nergens geëvenaard worden en restaurantgasten uit de hele wereld aantrekken. Ondanks de liefde tussen de twee wil de vrijgevochten Eugénie niet met Dodin trouwen; tot hij besluit voor haar te koken.
Het personage van restauranteigenaar Dodin is gebaseerd op Dodin-Bouffant, over wie schrijver Marcel Rouff in 1924 zijn roman La Vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet (The Passionate Epicure) schreef.
Naast prachtig gefilmde scènes waarin met liefde en overgave gekookt wordt herbergt ‘Le pot-au-feu’ een prachtig liefdesverhaal. De Vietnamees-Franse regisseur Trần Anh Hùng (‘The Scent of Green Papaya’) mocht voor zijn film de Gouden Palm voor Beste Regie in ontvangst nemen op het Cannes Filmfestival. 
 
'Le pot-au-feu' is de openingsfilm van Filmfestival Hilversum 2023 en is na het filmfestival vanaf donderdag 7 december weer bij ons te zien. Klik hier om tickets te kopen voor de opening van het filmfestival op woensdag 15 november.