Le Pot-Au-Feu | Benefietvoorstelling Soroptimistclub Hilversum

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
VS
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Trần Anh Hùng
Lengte
135 minuten
Genre
drama
Cast
Benoît Magimel, Juliette Binoche
Jaar
2023
Vraag iemand mee

In samenwerking met Soroptimistclub Hilversum organiseren we op zondag 19 november om 11.00 uur een voorstelling van 'Le pot-au-feu' ten behoeve van stichting Single Mother Project Suriname. 

Benefietvoorstelling Soroptimistclub Hilversum ten behoeve van stichting Single Mother Project Suriname
De economische situatie in Suriname verslechtert nog steeds. Meisjes en vrouwen hebben vaak geen geld voor zoiets simpels - maar noodzakelijks-  als maandverband. Samen met de Stichting Single Mother Project Suriname gaat Soroptimistclub Hilversum daar iets aan doen. Zowel geld inzamelen als de vrouwen van SSMPS  met raad en daad steunen. Want  niet naar school of je werk kunnen als je menstrueert, is te gek voor woorden.  

Over de film: 'Le pot-au-feu'
Frankrijk, 1885: Eugénie werkt al twintig jaar als chef voor de beroemde restauranteigenaar Dodin. Jarenlang brengen de twee samen tijd door in de keuken om hun gerechten te perfectioneren; er bloeit een bijzondere liefde op. De gedeelde liefde en passie voor het culinair hoogst haalbare vertaalt zich naar heerlijke, exclusieve gerechten die nergens geëvenaard worden en restaurantgasten uit de hele wereld aantrekken. Ondanks de liefde tussen de twee wil de vrijgevochten Eugénie niet met Dodin trouwen; tot hij besluit voor haar te koken.
Het personage van restauranteigenaar Dodin is gebaseerd op Dodin-Bouffant, over wie schrijver Marcel Rouff in 1924 zijn roman La Vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet (The Passionate Epicure) schreef.
Naast prachtig gefilmde scènes waarin met liefde en overgave gekookt wordt herbergt ‘Le pot-au-feu’ een prachtig liefdesverhaal. De Vietnamees-Franse regisseur Trần Anh Hùng (‘The Scent of Green Papaya’) mocht voor zijn film de Gouden Palm voor Beste Regie in ontvangst nemen op het Cannes Filmfestival. 
 
Tickets
Tickets voor deze voorstelling kosten €20. Dit is inclusief koffie/thee en taart.

Openingsfilm Filmfestival Hilversum & Festivalvoorstellingen
'Le pot-au-feu' is tevens de openingsfilm van Filmfestival Hilversum 2023. Klik hier om naar de openingsfilm te gaan. Klik hier om een ticket te kopen voor een van de reguliere filmfesitvalvoorstellingen.