Les Amandiers | Ontbijt & Film

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Valeria Bruni-Tedeschi
Lengte
127 minuten
Genre
drama
Cast
Nadia Tereszkiewicz, Mischa Lescot, Sofiane Bennacer, Louis Garrel
Jaar
2023
Vraag iemand mee

In samenwerking met Koffie&JIJ serveren op zondag 13 augustus voorafgaand aan de voorpremière van 'Les Amandiers' eerst een uitgebreid ontbijt. Beter kan je zondagochtend niet beginnen!

Het ontbijt wordt geserveerd in het filmtheater vanaf 9.30 uur. De film start om 10.30 uur. Voor deze voorstelling zijn alleen kaartjes inclusief ontbijt te koop. De prijs voor een combiticket voor ontbijt & film is € 21,50. Cineville-pashouders betalen een toeslag van € 10,50.

Les Amandiers is een romantisch Frans drama over ambitie en het verlies van jeugdige onschuld met een indrukwekkende, nieuwe generatie acteurs. De film werd geregisseerd en geschreven door Valeria Bruni Tedeschi die zich baseerde op haar eigen ervaringen. Frankrijk, eind jaren tachtig. Stella, Victor, Adèle en Etienne kunnen hun geluk niet op als ze worden toegelaten tot de beroemde theaterschool van het Théâtre des Amandiers in Nanterre (Parijs), opgericht door Patrice Chéreau en Pierre Romans, grootheden van het Franse theater. De twintigers razen door het leven en beleven samen hun passie voor het theater en elkaar. Een passie die op de proef wordt gesteld door hun ervaringen zowel binnen als buiten de opleiding. Les Amandiers is een ode aan het theater, de jeugd en de liefde.

Actrice Nadia Tereszkiewicz die Stella speelt, won de César (Franse Oscar) voor meest veelbelovende actrice. Louis Garrell maakt indruk als Patrice Chéreau. De film werd geselecteerd voor de competitie van het Cannes Filmfestival.