Les Vacances de Monsieur Hulot | Happy Holidays

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Frankrijk
Regie
Jacques Tati
Lengte
85 minuten
Genre
komedie
Cast
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Ter ere van de tentoonstelling ‘Happy Holidays’ slaan we deze maand de handen ineen met Museum Hilversum. Onder dezelfde noemer brengen we drie fijne klassiekers over vakantie terug op onze filmdoeken.

Over de film
In een badplaats aan de Atlantische kust brengt de komst van Monsieur Hulot flink wat opschudding teweeg onder de rijke toeristen, die hun 'serieuze' gewoontes uit de stad maar niet los kunnen laten. 
Monsieur Hulot probeert met volle teugen van zijn vakantie te genieten, maar verstoort met zijn goedbedoelde geklungel onbewust de rust van de andere hotelgasten. Hij stapelt ramp op ramp en slaagt erin zijn vakantie met een sensationele catastrofe af te sluiten. Jacques Tati speelt in deze film voor het eerst het iconische personage Monsieur Hulot. De pijprokende, in regenjas gehulde Hulot was het ideale vehikel voor Tati’s zachtmoedige satire, ook bekend als ‘de beste zomerfilm aller tijden’. 

Combiticket museum en film
Deze zomer brengen we ter ere van de nieuwe tentoonstelling Happy Holidays in Museum Hilversum drie filmklassiekers terug naar onze filmzalen: naast 'Les Vacances de Monsieur Hulot' zijn ook 'Before Sunrise' en 'Roman Holiday' te zien. Voor deze voorstellingen is het mogelijk om een combiticket aan te schaffen waarmee je naast toegang tot de film ook de tentoonstelling in het museum kan bezoeken (wanneer je maar wil). Bovendien word je op je vertoon van je combiticket in het museum ontvangen met een kopje koffie of thee. Het combiticket kost €18 / €9 voor Cinevillers. De tentoonstelling 'Happy Holidays' is nog tot 10 september te zien.