Marie Antoinette (2006) | Klassieker

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigde Staten
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Sofia Coppola
Lengte
118 minuten
Genre
biografisch
Cast
Kirsten Dunst, Jason Schwartzman en Rip Torn
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Ter ere van de première van Priscilla van regisseur Sofia Coppola vertonen we in december en januari ook haar eerdere werk. In januari: Marie Antoinette (2006), met een geweldige hoofdrol van Kirsten Dunst. 

Marie Antoinette is zorgeloos en nauwelijks volwassen als ze wordt uitgehuwelijkt aan Lodewijk XVI. Maar de druk aan het hof van Versailles is groot en ze probeert regelmatig aan het traditionele leven te ontsnappen in wervelende excentrieke feesten. Buiten de muren van het koninklijke leven begint de Franse Revolutie zich af te tekenen. Marie Antoinette wordt het middelpunt van felle kritiek en dat rijst tot een hoogtepunt als ze - onterecht - wordt beschuldigd van de gevleugelde uitspraak "Als zij geen brood hebben, dan eten zij maar cake!", als reactie op de uitgehongerde Franse bevolking. Ze zal uitgroeien tot één van de meest herkenbare vrouwen in de Europese geschiedenis.

In december vertonen we ook Coppola's eerdere film The Virgin Suicides. Klik hier om naar de pagina van haar nieuwe film Priscilla te gaan.