Matthew Bourne’s Sleeping Beauty

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Groot-Brittannië
Gesproken taal
Engels
Regie
Matthew Bourne
Lengte
105 minuten
Genre
ballet
Cast
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Met zijn kenmerkende humor en creativiteit transformeert choreograaf en regisseur Matthew Bourne het klassieke sprookje in een gotische wereld van feeën, vampiers en selfie makende toeristen op de direct herkenbare partituur van Tsjaikovski. Deze show,  wereldwijd enorm populair, is op woensdag 9 augustus en zondag 13 augustus te zien in het filmtheater. 

Met een onvergetelijke score, weelderige decors en kostuums, suggestieve belichting en meesterlijke vertelkunst wordt het geliefde sprookje tot leven gebracht door het uniek getalenteerde gezelschap New Adventures. Maak je klaar om vervoerd te worden naar het late Edwardiaanse tijdperk tot aan de moderne tijd in deze oogverblindende ‘gothic romance’.

Deze 5-sterren bekroonde productie is live gefilmd in Sadler's Wells in Londen in januari 2023 en was de snelst verkopende Matthew Bourne show bij de eerste opvoeringen in 2012. 

Matthew Bourne is een Britse choreograaf en regisseur. Hij staat bekend om zijn vernieuwende en creatieve interpretaties van klassieke balletten. Bourne begon zijn carrière als danser en later als choreograaf bij verschillende dansgezelschappen, waaronder het Royal Ballet in Londen.

In deze voorstelling zijn Engelse titelkaarten te zien. De voorstelling is niet ondertiteld. 

de Volkskrant: ****
The Guardian: “Danced with vigour and detail, Bourne’s ingenious fairytale fix is brought bang up to date in this 10th anniversary revival”