Medusa Deluxe

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Regie
Tom Hardiman
Lengte
101 minuten
Genre
thriller
Cast
Darrell D'Silva, Anita-Joy Uwajeh, Debris Stevenson, Clare Perkins, Harriet Webb
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Paranoia, pandemonium en permanentjes. De inzet is hoog en de kapsels nog hoger in dit gedurfde speelfilmdebuut van schrijver-regisseur Thomas Hardiman, dat zich afspeelt tijdens een regionale kapperswedstrijd.

Een deelnemer wordt gruwelijk vermoord aangetroffen, wat verdeeldheid zaait onder de pompeuze gemeenschap van modellen, kappers, juryleden en flirters. Deze mensen verdenken elkaar van moord, sabotage en – misschien nog wel het ergst – weinig ambitieuze kapsels. Ze wisselen theorieën, beledigingen en roddels uit in een fluorescerende waas van haarlak en stoom, gebracht met explosieve openhartigheid en aanstekelijke hilariteit.

Dit uitbundige moordmysterie is prachtig gefilmd door cameraman extraordinaire Robbie Ryan, die zijn camera, schijnbaar in één take, soepel door de doolhofgangen van de evenementenhal laat zweven en daarbij oog heeft voor de vele spiegels, de felle tinten en de extravagante kapsels die strijden om de winst. De energieke hoofdrolspelers halen alles uit de kast en spuwen constant geweldige, bijtende dialogen, terwijl Hardiman hun extreme karakters vrolijk vervlecht met verschillende verhaallijnen, waardoor je tot het eind blijft gissen.