Onder de blote hemel

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Nederland
Regie
Lilian Sijbesma
Lengte
92 minuten
Genre
drama
Cast
Ylse Ringeling, Ludwig Bindervoet, Rifka Lodeizen, Johan Leysen, Joy Wielkens, Renée Fokker, Johanna Ter Steege
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Wanneer de tienjarige Elvie haar verstandelijk beperkte moeder voorbij groeit, beginnen hun levens langzaam te ontsporen.

Op vrijdag 22 september om 18.45 uur vertonen we 'Onder de blote hemel' met aansluitend een nagesprek met regisseur Lilian Sijbesma. Klik hier om tickets te bestellen voor deze voorstelling. 

De tienjarige Elvie (Ylse Ringeling) woont met haar verstandelijk beperkte moeder Emma (Rifka Lodeizen) op een camping midden in de natuur. Emma is liefhebbend maar naïef, ze worstelt met sociale interacties en heeft moeite om anderen te begrijpen. Terwijl de zomer op de camping losbreekt, broeit het tussen moeder en dochter. Elvie heeft een leeftijd waarop ze de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder, wat zorgt voor ongemakkelijke situaties. Wanneer opa Bucko (Johan Leysen), de spil in het gezin, gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen. Opa's afwezigheid zorgt voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.