Peter Doherty: Stranger In My Own Skin | Live2000

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Engels
Regie
Katia Devidas
Lengte
93 minuten
Genre
muziek
Cast
Peter Doherty
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Rauw en intiem portret van punk poëet Peter Doherty; over zijn (ex-) verslaving en het creatieve proces van muziek maken en teksten schrijven.

Documentaire over het leven van de Engelse rockster Peter Doherty (voorheen Pete Doherty) en de worsteling met zijn harddrugs verslaving, die inmiddels achter hem ligt. Regisseur en muzikant Katia deVidas tevens partner van Peter Doherty - filmde hem over een periode van tien jaar. Dit rauwe en intieme materiaal vormt nu de bron voor de 90 minuten durende film.

Deze documentaire toont de zanger/tekstschrijver van The Libertines in zijn neergang naar de hel, net toen zijn populariteit een hoogtepunt bereikte. Geleid door Doherty’s emoties en poëtische woorden, maken we zijn moedige strijd om zijn demonen te overwinnen mee. Peter Doherty: Stranger In My Own Skin is het verhaal van een punk poëet en gaat zowel over het creatieve proces van muziek maken en teksten schrijven als over verslaving en hoe onze maatschappij daarmee omgaat. Het is een film van regisseur, cinematograaf, editor en muzikant Katia deVidas. Ze werkte regelmatig voor Les Inrocks aan concertopnames voor Pink TV en kwam in contact met Doherty toen ze een concert van Babyshambles filmde. De titel van de film is ontleend aan een Babyshambles-nummer dat Doherty in 2013 schreef. “I'm a stranger, stranger in my own skin. My voice is cracked and thin, I can't sing at all."

Deze voorstelling is Engels ondertiteld.