Priscilla | Cineville Speciaaltje

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Sofia Coppola
Lengte
113 minuten
Genre
drama
Cast
Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen, Dagmara Dominczyk
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Kom op woensdag 20 december naar de exclusieve voorpremière van Priscilla, de langverwachte nieuwe film van Sofia Coppola (Marie Antoinette, The Virgin Suicides). Door de ogen van Priscilla Presley vertelt Sofia Coppola de onzichtbare kant van de lange relatie en het turbulente huwelijk tussen Elvis en Priscilla. Als Cineviller mag je gratis een vriend of vriendin meenemen naar deze voorstelling!

Het lijkt wel fanfiction: megaster Elvis heft in een kamer vol interessante mensen alleen maar oog voor doodgewone tiener Priscilla. Toch staat het zo geschreven in Elvis and Me, de memoires van Priscilla Presley waar Sofia Coppola haar nieuwe film op baseerde.
The King slaat een arm om Priscilla heen, vertelt haar hoe volwassen ze is voor een meisje van haar leeftijd en weg is ze. Mee naar Graceland, het paleis van een koning die bijna nooit aan het hof verschijnt, maar wél verwacht dat daar altijd iemand op hem zit te
wachten.

Met behulp van bussen haarlak en muziek van iedereen behalve Elvis kijkt Coppola voorbij de gouden poorten van Graceland, waar Elvis Presley gewoon een gast blijkt die zichzelf te interessant vindt, en een jonge vrouw zichzelf kwijtraakt te midden van alle glamour. Een moderne Marie Antoinette, die niemand los leek te kunnen zien van haar King.

Tickets & praktische info
- Voorafgaand aan de voorstelling word je ontvangen met een glaasje roze bubbels (of een alcoholvrij alternatief) en geeft filmjournalist en Coppola-expert Sacha Gertstik een inleiding
- Zowel Cinevillers als bezoekers zonder Cinevillepas zijn welkom bij deze speciale voorpremière met inleiding
- Heb je een Cinevillepas? Dan mag je gratis een vriend(in) meenemen. Kies hiervoor bij het bestellen voor Cineville-vriend vrijkaart - per Cineviller mag je één vriend-vrijkaart bestellen.