Reinventing Elvis: The ’68 Comeback

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
VS
Regie
John Scheinfeld
Lengte
130 minuten
Genre
documentaire
Cast
Elvis Presley, Steve Binder
Jaar
2023
Vraag iemand mee

In deze indrukwekkende documentaire onthult TV regisseur Steve Binder eindelijk zijn opmerkelijke verhaal: Hoe hij samen met Elvis Presley Elvis' beruchte manager, Col. Tom Parker, trotseerde en een van de meest memorabele momenten in de TV- en popcultuurgeschiedenis creëerde: de "Comeback Special" uit '68 die Elvis' populariteit opnieuw uitvond en herstelde en de muziek voor altijd veranderde.

In 1968 veranderde de wereld. Elvis Presley, ooit de King of Rock and Roll, verloor zijn aantrekkingskracht. Zijn beruchte manager, Col. Tom Parker, wilde de populariteit van Elvis herstellen: een kerstspecial op TV, vol met truien en de kerstman. Om de special te regisseren, keurden Parker en Elvis allebei NBC's keuze goed, de brutale, jonge, sociaal bewuste rebelse regisseur Steve Binder. Maar Binder had een compleet andere visie voor de Special, één die Elvis enthousiast omarmde - tot groot ongenoegen van Parker.

Voor de eerste keer op camera vertelt Binder het ware verhaal van Reinventing Elvis en het gevecht dat resulteerde in de '68 Comeback Special - een meeslepende nieuwe documentaire van de bekroonde Music Producer Spencer Proffer en geregisseerd door de veelgeprezen filmmaker John Scheinfeld. Ga achter de camera en hoor van Elvis Presley, muziekhistorici en veel van de mensen die aanwezig waren bij het maken van dit onvergetelijke moment in de muziek- en popcultuurgeschiedenis.

Binder's werk gaf Elvis' imago een nieuwe impuls en maakte van hem weer een icoon, terwijl hij nieuwe filmtechnieken uitvond in de richting van de Special. Reinventing Elvis: The Comeback bevat ook optredens en nieuwe muzikale optredens van multi genre superster, Darius Rucker; jonge opkomende muziekster, Drake Milligan ("Sun Records"), Latin muzikale sensatie Maffio die een Salsa versie van Blue Suede Shoes brengt en, bovenal, Elvis Presley.

Deze voorstelling is Engels gesproken en Engels ondertiteld. Vanwege landelijke afspraken geldt er een afwijkende ticketprijs van €14,50 / Cineville: toeslag €6,50.