Roman Holiday | Happy Holidays

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Verenigde Staten
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
William Wyler
Lengte
118 minuten
Genre
romantiek
Cast
Audrey Hepburn, Gregory Peck
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Ter ere van de tentoonstelling ‘Happy Holidays’ slaan we deze maand de handen ineen met Museum Hilversum. Onder dezelfde noemer brengen we drie fijne klassiekers over vakantie terug op onze filmdoeken: 'Les Vacances de Monsieur Hulot', 'Before Sunrise' en 'Roman Holiday'. 

Over de film
Princess Ann (Audrey Hepburn) is in Rome op staatsbezoek. Ze is haar verplichtingen flink beu en besluit op een avond haar kasteel uit te vluchten. Door slaappillen die ze van haar dokter moest innemen, eindigt ze die avond slaperig op een bankje in de stad, waar een journalist (Gregory Peck) na een rotavond poker zich over haar ontfermt. Ze slaapt bij hem, maar zodra hij weet wie ze is, wil hij een exclusief interview met haar – zijn redacteur looft daarvoor 5.000 dollar uit. De twee gaan samen op pad in Rome en vallen langzaam voor elkaar. Een film als een sprookje tegen het prachtige decor van Rome, met heerlijke dialogen. Voor haar rol mocht Audrey Hepburn de Oscar voor Beste Actrice in ontvangst nemen.

Combiticket film en museum
Deze zomer brengen we ter ere van de nieuwe tentoonstelling Happy Holidays in Museum Hilversum drie filmklassiekers terug naar onze filmzalen: 'Les Vacances de Monsieur Hulot', 'Before Sunrise' en 'Roman Holiday'. Voor deze voorstellingen is het mogelijk om een combiticket aan te schaffen waarmee je naast toegang tot de film ook de tentoonstelling in het museum kan bezoeken (wanneer je maar wil). Bovendien word je op je vertoon van je combiticket in het museum ontvangen met een kopje koffie of thee. Het combiticket kost €18 / €9 voor Cinevillers. De tentoonstelling is nog tot 10 september te zien.

Bij de eerste voorstelling van dit programma, ‘Les Vacances de Monsieur Hulot’ op donderdag 27 juli, geeft Fleur van Muiswinkel, directeur van Museum Hilversum, een inleiding over de tentoonstelling in het museum.