Shoplifters (2018) | Filmfestival Hilversum

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Japan
Regie
Hirokazu Koreeda
Lengte
120 minuten
Genre
drama
Cast
Ando Sakura, Jyo Kairi, Kiki Kilin, Lily Franky, Matsuoka Mayu, Sasaki Miyu
Jaar
2018
Vraag iemand mee

Ter ere van de nieuwe film van Hirokazu Koreeda ('Monster') is zijn prachtige film 'Shoplifters'm over een familie van kruimeldieven die zich ontfermt over een meisje dat ze op straat vinden, nog een keer bij ons te zien. Bekroond met de Gouden Palm op het Cannes filmfestival en genomineerd voor de Golden Globe voor beste buitenlandse film!

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en net genoeg verdient met stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Het is de derde keer dat een film van Hirokazu Kore-Eda op het filmfestival van Cannes in de prijzen valt. Met ‘Like Father, Like Son’ won hij de Juryprijs en ‘Nobody Knows’ won de prijs voor Beste Acteur.

★★★★★ 'Meesterlijk. Subliem. Magnifiek. Voortreffelijk.' De Volkskrant
★★★★★ 'Een ontroerend en warm portret' NRC
★★★★★ 'Een fijnzinnig familiedrama' Trouw 
★★★★ 'Prachtig en bitterzoet' VPRO Cinema
★★★★ AD ★★★★ Telegraaf