Sick of Myself

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Noorwegen, Zweden
Regie
Kristoffer Borgli
Lengte
95 minuten
Genre
zwarte komedie
Cast
Kristine Kujath Thorp, Eirik Sæther
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Millennials Signe en Thomas hebben een ongezonde, jaloerse en competitieve relatie. Soms stelen ze samen een dure fles wijn, of een designer meubelstuk voor de kick. Maar wanneer Thomas doorbreekt als kunstenaar en volop in de belangstelling staat, grijpt Signe alles aan om ook gezien te worden. 

★★★★ ‘Komedie met horrortrekjes’ – de Volkskrant 
★★★★ ‘Een verbluffende satire’ – Trouw 
★★★★ ‘Fijne, ontluisterende en vaak ongemakkelijke zwarte komedie’ – VPRO Cinema

Beginnend met relatief kleine leugens zoals een gefakete notenallergie gaat het van kwaad tot erger, alles om aandacht en sympathie te krijgen. Dan stuit Signe op vreemde, gifgroene Russische pillen die een rare huidaandoening veroorzaken. Ze besluit via een vriend een hele voorraad aan te schaffen en neemt de pillen meerdere keren per dag. Tot grote tevredenheid van Signe begint haar huid er inderdaad anders uit te zien, maar het leidt nog niet tot het gewenste resultaat en dus blijft ze de pillen slikken. En dan is er geen houden meer aan.

Met 'Sick of Myself' zet de Noorse regisseur Kristoffer Borgli een anti-romantische komedie neer die met duistere humor de grenzen opzoekt van de moderne maatschappij, waarin het toch voor veel mensen gaat om de likes.Een film die soms oncomfortabel herkenbaar is en je als kijker elke stap met een lach en steeds meer afschuw volgt. Met hoofdrollen voor Kristine Kujath Thorp ('Ninjababy') en Eirik Saether, die net als zijn personage Thomas beeldend kunstenaar is.

De film is geproduceerd door Oslo Pictures, waarvan vorig jaar ook de box-officehit 'The Worst Person in the World' verscheen. 'Sick of Myself' had zijn wereldpremière tijdens het Film festival van Cannes vorig jaar in het programma Un Certain Regard.