Special Freek & Hella de Jonge: Het Atelier – met nagesprek

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Nederland
Regie
Hella en Freek de Jonge
Lengte
122 minuten
Genre
documentaire
Cast
Hella de Jonge, Vera van Os, Clairy Polak, Diewertje Blok, Chazia Mourali, Janna van Son, David van Bodekom, Martie Dekkers, Frederike Palmen, Winnie van Rossem, Eli Asser †
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Op woensdag 26 april om 19.00 uur zijn Freek en Hella de Jonge te gast in het filmtheater voor een Q&A na afloop van hun nieuwe film 'Het Atelier'. 

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft Hella de Jonge al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht.

Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een een eigen stijl met persoonlijke verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context.

In 'Het Atelier' voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven. Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre.

Na de voorstelling zijn Hella en Freek de Jonge te gast voor een nagesprek waarin je je vragen over de film kan stellen. Voor deze voorstelling geldt een aangepast tarief van €12,50. Cinevillers betalen een toeslag van €5.