Strange Way of Life

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Spanje
Regie
Pedro Almodóvar
Lengte
31 minuten
Genre
drama
Cast
Ethan Hawke, Pedro Pascal, Manu Rios
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Regisseur Pedro Almodóvar liet ooit de kans aan zich voorbijgaan ‘Brokeback Mountain’ te regisseren. Nu komt hij zelf met een eigen, 32 minuten durende queer western. Almodóvar: „Het personage van Pedro Pascal aan het slot van mijn film is een antwoord op Ennis’ [‘Brokeback Mountain’] retorische vraag aan Jack wat twee mannen op een ranch zouden kunnen doen.”

In 'Strange Way of Life', de nieuwe korte film van Pedro Almodóvar, zien jeugdvrienden Silva (Pedro Pascal) en sheriff Jake (Ethan Hawke) elkaar na 25 jaar voor het eerst weer. De volgende ochtend blijkt dat er toch veel veranderd is na al die tijd.

De nieuwe korte film van Pedro Almodóvar is een moderne Western met Pedro Pascal (Game of Thrones, The Last of Us) en Ethan Hawke ('Boyhood', 'Before'-trilogie) in de hoofdrollen. Silva (Pascal) heeft er 25 jaar over gedaan om eindelijk de woestijn te doorkruisen om zijn oude vriend Jake (Hawke) te bezoeken. Jake is inmiddels sheriff en staat op het punt de verdachte in een moordzaak in te rekenen. De mannen denken terug aan hun jonge jaren in Mexico. Toen maakten ze plannen voor de toekomst. Als duidelijk wordt waarom Silva juist nu de reis door de woestijn heeft gemaakt, is het de vraag of er nu wel een toekomst voor hen samen is. Strange Way of Life ging in première tijdens het Filmfestival van Cannes. Na The Human Voice met Tilda Swinton is dit Almodóvar's tweede Engelstalige en korte film. Het kostuumdesign was in handen van modehuis Saint Laurent by Anthony Vaccarello, die als co-producent verbonden is aan de film.

Vanwege de korte speelduur van 'Strange Way of Life' geldt voor deze voorstellingen een aangepast tarief van €6,50.