The Eternal Daughter

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
VS
Regie
Joanna Hogg
Lengte
96 minuten
Genre
drama
Cast
Tilda Swinton, Joseph Mydell, Carly-Sophia Davies
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Wanneer een vrouw van middelbare leeftijd en haar moeder terugkeren naar hun oude familiehuis, dat nu dienstdoet als hotel, worden ze geconfronteerd met hun verleden. 

★★★★ ‘‘The Eternal Daughter’, vol ironie en psychologisch inzicht, is spookverhaal en intiem drama tegelijk’ – de Volkskrant 
★★★★ ‘Tilda Swinton splitst zichzelf bekwaam op in de nerveus-sensitieve dochter Julie en haar welwillende, ongrijpbare moeder Rosalind’ – NRC Handelsblad 

Een mysterieus drama met een imponerende dubbelrol van Tilda Swinton, die zowel een filmmaker als haar moeder speelt. Wanneer ze samen in een bijna verlaten hotel verblijven, komen geheimen uit het verleden langzaam bovendrijven. Julie (Tilda Swinton) en haar moeder Rosalind (Tilda Swinton) reizen af naar een oud familiehuis in Wales, dat tegenwoordig gebruikt wordt als hotel. In dit afgelegen landhuis, waar Rosalind haar jeugd heeft doorgebracht, sluimeren oude familiegeheimen die Julie ’s nachts wakkerhouden. Ze hoopt haar moeder beter te leren kennen, maar wordt geconfronteerd met schimmen uit het verleden. Hoe dicht kan je als dochter bij je moeder komen?

'The Eternal Daughter' is geschreven en geregisseerd door Joanna Hogg die grote indruk maakte met 'The Souvenir' en 'The Souvenir Part II', beide ook met Tilda Swinton in de hoofdrol. De film beleefde zijn wereldpremière op het Filmfestival van Venetië.