The Great Escaper | Ontbijt & Film

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Oliver Parker
Lengte
96 minuten
Genre
drama
Cast
Michael Caine, Glenda Jackson, John Standing, Danielle Vitalis, Will Fletcher, Laura Marcus
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Op zondag 14 januari om 9.30 uur kun je weer komen genieten van een voorpremière met voorafgaand een heerlijk ontbijt van Koffie & JIJ. Deze keer: The Great Escaper, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Britse veteraan die aan zijn verzorgingstehuis ontsnapt om de herinneringsdag van D-Day bij te wonen. 

In de zomer van 2014 haalt Bernard Jordan (Michael Caine) wereldwijd het nieuws met zijn ‘grote ontsnapping’ uit het verzorgingshuis waar hij woont. Zijn grote wens is om zich nog eenmaal bij zijn collega-oorlogsveteranen te voegen op het strand van Normandië ter herdenking van hun gevallen kameraden. The Great Escaper vertelt niet alleen het inspirerende verhaal van een man die probeert in het reine te komen met zijn blijvende oorlogstrauma. Bernie’s avontuur, dat slechts 48 uur besloeg, viert ook de blijvende liefde in zijn 60-jarige huwelijk met Rene (Glenda Jackson) die haar echtgenoot op fantastische wijze steunt in zijn avontuur

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Tweede Wereldoorlog veteraan Bernard Jordan die op 89-jarige leeftijd ontsnapte uit het verzorgingstehuis om de 70e herinneringsdag van D-Day in Normandië bij te wonen. Met top-acteur Michael Caine (90) in de hoofdrol en Glenda Jackson in haar laatste rol voor haar dood in 2023.
 
Praktische informatie
- Er zijn uitsluitend tickets verkrijgbaar voor de voorpremière inclusief het ontbijt
- Het is niet mogelijk om voor deze voorstelling te reserveren
- Je bent welkom voor het ontbijt vanaf 9.30 uur - de film start om 10.30 uur