The Great Silence | Nordic Watching

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Denemarken
Regie
Katrine Brocks
Lengte
95 minuten
Genre
drama
Cast
Kristine Kujath Thorp, Elliot Crosset Hove, Karen-Lise Mynster, Diem Camille Gbogou, Petrine Agger
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Het kalme leven van een 29-jarige non krijgt een andere wending als haar broer terugkeert in haar leven om een erfenis op te eisen. 

★★★ ‘Kristine Kujath Thorp [Sick of Myself] en Elliott Crosset Hove [Godland] hebben aan blikwisselingen genoeg om de zwaarte van een knagend familiegeheim te laten voelen’ – Trouw 
★★★ ‘Een onderhoudend, adequaat geacteerd, maar ook wat conventioneel drama over schuld en boetedoening’ – de Volkskrant

De 29-jarige Alma leidt een rustig leven in een klooster waar ze op het punt staat haar eeuwige geloften als non af te leggen. Het leven krijgt opeens een andere wending als haar broer na vele jaren zijn gezicht weer laat zien en zijn deel van hun vaders erfenis opeist. Hoewel de kerkelijke ceremonie in aantocht is, zal Alma eerst haar verleden en een verdrongen trauma onder ogen moeten komen.

Over Nordic Watching
Liefhebbers van de Scandinavische cinema opgelet! Deze zomer zie je in het filmtheater de allerbeste films van onze noorderburen. In samenwerking met distributeur September Film vertonen we tot en met augustus wekelijks een nieuwe Scandinavische film.