The Shining | Halloween Klassieker

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
VS
Regie
Stanley Kubrick
Lengte
144 minuten
Genre
horror
Cast
Jack Nicholson, Shelley Duvall, Scatman Crothers, Danny Lloyd
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Speciaal voor Halloween brengen we de 40th anniversary extended edition van 'The Shining' van Stanley Kubrick terug naar onze filmzaal!

Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer's block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen.  Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny's visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan.

‘The Shining’, tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt, werd geregisseerd en geproduceerd door Kubrick, die ook het scenario schreef samen met Diane Johnson. De film is gebaseerd op het boek ‘The Shining’ van Stephen King.

Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van ‘The Shining’ werd de film in 2020 voor het eerst uitgebracht in Kubrick’s oorspronkelijke filmversie: de ‘extended edition’ van 144 minuten, die op 23 mei 1980 in de Verenigde Staten in première ging. In Nederland is sinds de première op 30 oktober 1980 altijd de kortere versie van ‘The Shining’ van 119 minuten in de bioscoop vertoond. Het betreft tevens een gerestaureerde versie van de film