The Taste of Desire | Filmfestival Hilversum | Film & Food

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Nederland, België
Regie
Willemiek Kluijfhout
Lengte
87 minuten
Genre
documentaire
Cast
Jaar
2021
Vraag iemand mee

The Taste of Desire is een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester.

Een burlesque-danser uit New York, die het dagelijks leven als moeder probeert te combineren met haar beruchte oester-act op de bühne.

Twee Franse chef-koks, in het bezit van Michelin-sterren, die werk gerelateerd drama hopen te ontkomen in een door egocentrisme gedreven vakgebied. Een jonge, Zweedse vrouw op een keerpunt in haar leven, nadat ze haar succesvolle modecarrière in de grote stad achter heeft gelaten om oesterduiker te worden in de vrije natuur. Een Japanse pareljuwelenmaker wiens missie het is om schoonheid in imperfecties te vinden. En tot slot een terminaal zieke Engelse psycholoog, die zijn levenswerk – een boek over oesters – probeert af te maken voor de dood hem inhaalt.

Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen dat hieraan ten grondslag ligt naar de oppervlakte. Hoe ver zijn we bereid te gaan om onze verlangens te bevredigen? En kunnen ze ooit écht worden vervuld?

Let op: te zien tijdens het Filmfestival in onze tijdelijke vierde zaal: een luxe Filmcontainer op het Herenplein - een unieke ervaring voor maximaal 15 personen. 

★★★★ 'Een aangenaam bedwelmend geheel' - de Volkskrant