Sisterhood

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Frankrijk, Marokko
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Nora El Hourch
Lengte
101 minuten
Genre
drama
Cast
Leah Aubert, Médina Diarra, Salma Takaline
Jaar
2023
Kijkwijzer
vanaf 16 jaar
Vraag iemand mee

Een sprankelend filmdebuut waarin drie 15-jarige vriendinnen op rigoureuze wijze afrekenen met al te opdringerige jonge mannen.

Nora El Hourch maakt een onvergetelijke indruk met haar energieke speelfilmdebuut Sisterhood. De meer provocerende originele Franse titel van de film luidt: HLM Pussy. Die titel geeft een beter beeld van de context van de film, maar roept voor de argeloze Nederlandse bioscoopbezoeker wellicht rare associaties op.

Amina, Djeneba en Zineb zijn drie 15-jarige vriendinnen die onafscheidelijk zijn. Ze worden door een aantal jonge klasgenoten weggezet als de gek (Amina), de bruut (Djeneba) en de non (Zineb). Die beledigingen raken hun nauwelijks. Op social media kiezen ze een krachtige en zelfverzekerde omschrijving voor zichzelf: HLM Pussy. HLM staat in Frankrijk voor 'habitation à loyer modéré' – een huisvestingsproject voor lage inkomens – en net als dat laatste is het een manier voor tieners om hun seksualiteit in eigen hand te nemen in een omgeving waarin de jongens om hen heen vaak kwade bedoelingen hebben. Als Zineb tijdens een feestje wordt lastiggevallen door Zak, besluiten de meiden actie te ondernemen. Onopgemerkt maken ze een video van Zak’s handtastelijkheden en plaatsen die de volgende dag op Insta onder de accountnaam HLM Pussy. Dan zijn de rapen gaar en komen ze in een stroomversnelling van onbedoelde ontwikkelingen.

Tickets

do 19 sep