Toegankelijkheid

Mindervaliden parkeerplaatsen

In de nabijheid van het filmtheater bevinden zich meerdere mindervaliden parkeerplaatsen:

  • Herenplein 5 (afstand tot filmtheater: 25 meter): 1 parkeerplaats
  • Groest 94 (afstand tot filmtheater: 150 meter): 1 parkeerplaats
  • Parkeergarage Hilfertshof (Groest 86; afstand tot filmtheater: 300 meter): 6 parkeerplaatsen

Rolstoelen

Filmtheater Hilversum is goed toegankelijk voor mensen met een beperking (m.u.v. de entresol in de foyer). Alle filmzalen beschikken over rolstoelplaatsen. Indien u hiervan gebruik wilt maken, neem dan telefonisch contact tijdens openingstijden van het filmtheater: 035 – 623 5466

Het filmtheater beschikt over een ruim mindervalidentoilet.

Doven en slechthorenden

De app Subcatch bevat speciale ondertiteling voor Nederlandstalige bioscoopfilms en documentaires, waardoor ook dove en slechthorende mensen de film kunnen volgen, zowel in het filmhuis als thuis op de bank.

Hoe werkt subcatch?

Installeer de Subcatch app op je smartphone of tablet. De app is zowel beschikbaar voor Android als voor iOs apparaten. In de app of via deze link kan je zien voor welke films Subcatch wordt aangeboden. Selecteer de film of serie die je gaat kijken en download de bijbehorende ondertiteling. Kies ‘afspelen’ zodra de film of serie begint. Subcatch zorgt ervoor dat de ondertiteling precies gelijk loopt met wat er in beeld te zien is doordat de app ‘meeluistert’ met het geluid van de film. 

Meer informatie

Blinden en slechtzienden

De app Earcatch bevat audiodescriptie voor een groot aantal films. Audiodescriptie is de techniek die onder meer film en televisie toegankelijk maakt voor blinden en slechtzienden. Het geluid van de film wordt aangevuld met een extra geluidsspoor. Tijdens de pauzes in de dialoog beschrijft een voice-over visuele elementen uit de film zoals de personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn.

Hoe werkt Earcatch?

Installeer de Earcatch app op je smartphone of tablet. De app is zowel beschikbaar voor Android als voor iOs apparaten. Via deze link kan je zien voor welke films die in het filmhuis draaien Earcatch beschibaar is. Selecteer de film die je gaat kijken en download het bijbehorende audiodescriptiebestand. Wanneer de film begint start je het afspelen van de audiodescriptie. Door middel van geluidsherkenning zorgt Earcatch ervoor dat de audiodescriptie en de film precies synchroon met elkaar lopen. Je luister naar de audiodescriptie via een koptelefoon of oortje. 

Meer informatie