Over ons

Wie zijn wij?

Stichting Filmtheater Hilversum is een non-profitorganisatie met als missie: het bevorderen van de filmkunst.

Het filmtheater is sinds 1978 de plaats voor de betere kwaliteitsfilm in de mediastad. Het is gehuisvest in een modern eigen gebouw met drie zalen in het centrum. Met dagelijks minimaal twaalf voorstellingen en meer dan 140.000 bezoekers per jaar heeft het filmtheater een stevige positie verworven. Naast het actuele aanbod van kwaliteitsfilms zijn er themaprogramma´s, extra (kinder)activiteiten en eens per jaar een Openluchtvoorstelling en het eigen Filmfestival Hilversum. De organisatie bestaat uit meer dan 130 vrijwilligers, een team van zes vaste medewerkers en een Raad van Toezicht.

Filmtheater Hilversum is volledig onafhankelijk in zijn programmatische keuzes. De financiële middelen om de stichting te laten bestaan komen voornamelijk uit de kaartverkoop en de baromzet. Daarnaast ontvangen wij subsidie van de Gemeente Hilversum en van Europa Cinemas (initiatief van de EU om Europese films te ondersteunen). Ook mochten wij per januari 2020 Rabobank Gooi en Vechtstreek verwelkomen als sponsor.

Filmtheater Hilversum is lid van de NVBF en de VNFO.

ANBI-status

Aan Stichting Filmtheater Hilversum is door de Belastingdienst de ANBI-status verleend en ook die van Culturele ANBI. Dat is een erkenning van het culturele belang van onze stichting. De status houdt o.a. in dat giften aan onze stichting (onder voorwaarden) aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. De status brengt ook de verplichting met zich mee openheid te bieden over onze financiën en activiteiten. Deze zijn in te zien op www.anbiportaal.nl/489, o.a. in de vorm van onze jaarverslagen en ons beleidsplan.